En ole juutalainen

… mutta minun mestarini on.

“Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi. Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi. Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, painukoot sydämeesi. Ja teroita niitä lastesi mieleen ja puhu niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi. Ja sido ne merkiksi käteesi, ja ne olkoot muistolauseena sinun otsallasi. Ja kirjoita ne talosi pihtipieliin ja portteihisi.” (5. Moos. 6:4-9)

5 thoughts on “En ole juutalainen”

  1. En koe tarvetta. Jokainen voi tästä blogista seurata, kuinka ajatukseni ovat kehittyneet muutamassa vuodessa. En häpeä tunnustaa virheitäni, enkä yritä peitellä niitä. Voin tunnustaa olleeni väärässä. Nyt on niin, että alussa kutsuin itseäni kristityksi, siitä tämän blogin nimi, sitten messiaaniseksi ja lopulta juutalaiseksi. Tässä postauksessa näet henkilön, joka on peittänyt päänsä talitilla ja sitonut tefilinit otsalle ja käsivarteen ja väittää ettei ole juutalainen. Minun mielestäni tämä on aika jännä juttu 🙂

 1. Kuka on juutalainen?

  Roomalaiskirje 2:28,29:
  Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu; vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus
  on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.

  Oikeita juutalaisia ovat siis uudestisyntyneet Jeshuaan uskovat juutalaiset.

  Pakana ei uudestisynnyttyään sydämen ympärileikkauksella muutu juutalaiseksi, mutta uudestisyntyneet, Jeshuaan uskovat juutalaiset ja pakanat yhdessä muodostavat Jumalan Israelin (Gal. 6:16).

  1. Ja meidät pakanat on armosta Messiaan veren kautta liitetty pyhään perheeseen (Ef. 2) ja oksastettu Israeliin (Room. 11). Aamen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *