Alussa Jumala loi

“Alussa loi Jumala taivaan ja maan.” (1. Moos. 1:1)

Raamatun ensimmäinen jae alkaa heprean sanalla Bereishit. Tässä sanassa on preopisitio Be ja sitten Reishit, joka sanakirjan mukaan tarkoittaa:

beginning (19), choice (2), choicest (3), finest (2), first (16), first fruits (7), foremost (2)

Reshith tulee heprean juuresta Rosh, joka tarkoittaa päätä. Täten tämä sana tarkoittaa ensimmäistä, päätä tai alkua. Raamatuissamme on aivan oikein täten käännetty tämä sana muodossa “alussa”. Alussa Jumala loi.

Kristityt sanovat, että Bereishit tarkoittaa “esikoisessaan”. Näin ei sanota missään kohtaa hepreaa, eikä missään kohtaa Raamattua sanota, että esikoisessaan Jumalan loi maan ja taivaan ja kaiken, mitä niissä on.

Raamatun ensimmäinen sana, Bereishit, tarkoittaa tismalleen sitä mitä se hepreassa tarkoittaa, eli “alussa”. Esikoisesta ei ole mitään puhetta tässä jakeessa.

Jumalan apostoli Paavali kirjoittaa, että Jeshua on näkymättömän Jumalan kuva, koko luomakunnan esikoinen (Kol. 1:15), jonka kautta kaikki on luotu. Jeshua täten Paavalin mukaan on ensimmäinen luotu olento, jonka kautta kaikki muu on luotu. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että Jeshua olisi itse Jumala, että hän olisi ollut olemassa ennen koko luomakuntaa, että hän itse olisi luonut taivaan ja maat. Raamatun ensimmäinen jae sanoo, että Jumala loi, ei sanaakaan siitä, että Jumalan Poika itse olisi osallistunut taivaan ja maan luomiseen.

Raamatun kaksi ensimmäistä kirjainta, Bet ja Reish, taas muodostavat aramean sanan Bar – Poika. Alkaako Pyhä Raamattu täten Pojalla? Miksi pitäisi hepreasta vaihtaa arameaan? Mitä jos vain lukisimme ensimmäisen sanan sillä kielellä, jolla se on kirjoitettu?

Jos luemme Raamatun ensimmäisen jakeen hepreaksi, siinä sanotaan, että alussa Jumala loi, ei mitään muuta. Miksi tämä ei riitä?

2 thoughts on “Alussa Jumala loi”

 1. Late kirjoitti: -Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että Jeshua olisi itse Jumala

  Sinä et ymmärrä Jumalan olemusta, etkä ymmärrä Jumalan Raamatussa ilmoittamaansa toimintasuunnitelmaa. Jumalan Poika on ihmiseksi tullut Jumala, hänen oma oikea käsi.

  Alussa oli Jehova, joka on Jumala. Jehova tuli ihmiseksi ja luopui vähäksi aikaa Jumalalle kuuluvista oikeuksista, kuten Paavali kirjoitti. Jehovan ihmisruumis ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin. Kolmen päivän perästä Jehova herätti ihmisruumiinsa kuolleista, EIKÄ HYLÄNNYT SITÄ, vaan Jeshua nousi taivaaseen ja istui Isän oikealle puolelle. Sen jälkeen Jehova alkoi johtaa taivaasta Poikansa Jeshuan kautta.

  Isä ja Poika ovat yksi, kuten apostoli Johannes myös kirjoittaa. Isä ja Poika ovat sama Jumala, minkä takia ei ole kahta Jumalaa vaan yksi. Sinä et ymmärrä, että Isä ja Poika ovat saman Jumalan olemusta. Tätä ei juutalaisetkaan ymmärtäneet, koska heidä sydämensä oli paadutettu, kuten Jesjan kirjan luvussa 6 ilmoitetaan. Raamattu selvästi ilmoittaa, että Jeshua on Jumala.

  Jes 9:6 Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.

  Joh 1:1 Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.

  14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.

  18 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.

  Joh 20:28 Silloin Tuomas sanoi: “Minun Herrani ja Jumalani!”
  29 Jeesus sanoi hänelle: “Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.”

  Paavali opetti, jokaisen on tunnustettava, että Jeshua on Jehova, mutten ei voi pelastua. Paavali siteerasi Joelin kirjan sanoja, jossa Herra on kirjoitettu hebreaksi Jehova. On päivän selvä asia, että Paavali vaati kaikkia tunnustamaan, että Jeshua on Jehova.

  Room 10:9 Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.
  ….
  13 Onhan kirjoitettu: “Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.”

  Joel 2:32 (3:5) Mutta jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.

  Joel 2:32 (3:5) For it shall be, all who shall call on the name of Jehovah shall be saved. (Green’s Literal)

  1. “Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus,” (1. Tim. 2:5)

   Missä kohtaa Paavali sanoo, että mestarimme ja Messiaamme Jeshua on itse kaikkivaltias Jumala Jehova?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *